HOOGEVEEN – VV Hoogeveen en HAC’63 kozen dit jaar voor een nieuwe opzet van de Bentincksparkrun. Met een nieuwe sponsor werd de naam omgedoopt tot de Intersport Jan Bols Bentinckspark Run & Obstacle Run. Met meer dan 160 deelnemers was dit gelijk een groot succes. Het was mooi om te zien dat er veel jeugd aan de start verscheen.

De kinderen t/m 12 jaar en de G-atleten liepen ’s morgens een wedstrijd op de atletiekbaan. ’s Middags was er een uitdagende obstacle run uitgezet op en rondom de voetbalvelden, de atletiekbaan en het parcours van de peddelaars. De afstand van 5 kilometer was goed te doen voor jong en oud. Ondertussen moesten maar liefst 23 obstakels overwonnen worden. Het weer (regen en hagel) was hierbij zeker obstacle nummer 24. De organisatie had handig gebruik gemaakt van bestaande elementen op de atletiekbaan van HAC´63 als trappetjes, de steeple waterbak en de verspringmat. Daarnaast moesten de deelnemers een heuse monkeybar trotseren, over containers klimmen, slootje springen, tijgeren onder een net door en een oversteek middels een Indianen brug.

Door ook gebruik te maken van de wielerbaan kwamen er nog een paar leuke hindernissen op een uitdagend parcours bij. De regen onderweg maakte het extra zwaar, soms een beetje glad, maar vooral lekker blubberig. Dat kon de deelnemers niet deren, iedereen kwam laaiend enthousiast over de finish. Ook bij de obstakels werd flink wat afgelachen, regelmatig belandde iemand in de koude waterbak of in de sloot. Na de wedstrijd konden de deelnemers zich opwarmen in de kantine van VV Hoogeveen met een heerlijke kop snert.

Tekst en video: Wim Hut