HISTORIE RUNNERSWORLD BENTINCKSPARKRUN

 

In 1984 werd de eerste Jan Weggemans trimloop gelopen  en georganiseerd door VV Hoogeveen. Daarvoor organiseerde VV Hoogeveen ook al een trimloop, maar deze werd in 1984 vernoemd naar de veel te vroeg overleden Jan Weggemans. Hij zette zich vele jaren in voor o.a. de jeugdafdeling van de Hoogeveensche voetbalclub.

Atletiekclub HAC’63 en VV Hoogeveen kwamen in 2016 met elkaar in gesprek over een eventuele samenwerking voor deze trimloop.  Bij HAC’63 was er veel enthousiasme om samen met VV Hoogeveen samen te gaan werken en vanuit VV Hoogeveen was deze enthousiasme wederzijds. Daardoor werd de dertigste editie van de Jan Weggemans Trimloop niet alleen een jubileum editie, maar ook de start van een mooie samenwerking tussen twee verenigingen die op het nieuwe Bentinckspark zijn gehuisvest zijn.

Het Parcours van de trimloop werd vernieuwd, met de start op de atletiekbaan en de finish bij de voetbalvelden van VV Hoogeveen. De samenwerking tussen beide sportverenigingen was aan beide kanten goed bevallen. De intentie om de samenwerking voort te zetten was daarom ook snel uitgesproken. Tegelijkertijd kwam ook het bericht binnen dat, op verzoek van de familie Weggemans, dit de laatste editie zou zijn van de Jan Weggemans Trimloop.

Dat maakte de weg vrij voor een nieuwe hardloopwedstrijd in de gemeente Hoogeveen.  Al snel werd, gezien de locatie van beide verenigingen, het idee geopperd om deze nieuwe wedstrijd de Bentinckspark Run te gaan noemen.